mikrotik-1
mikrotik-1

MikroTik;

Yönlendiriciler ve kablosuz ISP sistemleri geliştirmek üzere 1996 yılıkda kurulmuş bir şirkettir. MikroTik artık bir çok ülkesinde internet bağlantısı için donanım ve yazılım sağlıyor. Endüstri standardı PC donanımı ve eksiksiz yönlendirme sistemlerini kullanma konusundaki deneyimi, 1997 yılında her türlü veri arabirimi ve yönlendirmesi için kapsamlı kararlılık, kontroller ve esneklik sağlayan RouterOS yazılım sistemini oluşturmasına içiz verdi. 202 yılında kendi donanımını yapmaya yapmaya karar verdi ve RouterBOARD markası doğdu. Dünyanın bir çok yerinde bayileri ve muhtemelen gezegendeki her ülkede müşterileri var.


MikroTik’ le Neler Yapılır;


Firewall: MikroTik yaklaşık 120 farklı parametreye göre firewall uygulamalarınızda görev alabilir. Bu işlemleri yaparken geniş bir log tutabilir, NAT-Masquering yapabilirsiniz.


VPN: Ofisinizdeki bir ağı başka bir ofisteki ağ ile tek parçaymış gibi çalıştırabilir, bu ağları %100 güvenli olarak birbiriyle görüştürebilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanıcı veritabanı vasıtasıyla kullanıcılarınıza erişim bilgileri yaratarak dışarıda ofis ağınıza %100 güvenli olarak eriştirebilirsiniz.


PPP: Dilerseniz MikroTik sisteminize modem ekleyerek Dial-UP erişim sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde sunucunuz üzerindeki VPN kullanıcılarına da bu sistem üzerinden erişim de sunabilirsiniz.


Wireless: MikroTik firmasının üretimi olan kartları ve sistemleri kullanarak 100+Km. mesafede yüksek hızlarda verilerinizi Wireless sistemlerle sağlayabilirsiniz.


Hotspot: En kaba örnekleme ile TTWINET modeinde Otel, Kafe, Park, P-Okul, Kampüs, Özel merkezlerde uygulama yaparak kullanıcı ve şifreyle doğrulama, SMS ile doğrulama, TC Kimlik bilgisiyle doğrulama gibi yöntemlerle internet erişimi sunabilirsiniz. Bu sistemle internet erişimi satışı da yapmanız mümkündür.


Web Proxy: Özellikle ofis ve Kafe gibi noktalarda erişimlerin denetlenmesi ve loglanması işleri için proxy sistemini kullanabilirsiniz.


DHCP Server/Client: Mikrotik’ i bir DHCP server olarak kullanabilir, Relay Server olarak ayarlayabilir veya ağınızdaki bir başka DHCP Server’ dan veri alması için Client olarak ayarlayabilirsiniz.


DNS Server/Client: Mikrotik DNS Server-Client olarak görev alabilir.


Trafik Limitleme: Mikrotik ile ağınızda bulunan kullanıcılara anlık trafik limitleri verebilir, gurup ve ağlara da aynı şekilde limit uygulayabilirsiniz.


QoS: Erişimlerinizdeki paket ve verilerin önceliklerini belirleyerek kritik dataların daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.


Routing (Statik-BGP-OSPF-MPLS-RIP): MikroTik, ağlar arasındaki geçişi sağlayabilmeniz için IPv4 ve IPv6 standartlarındaki tüm Routing protokollerini desteklemektedir.


MikroTik ürünlerini isterseniz donanım olarak adinin, isterseniz RouterOS Lisansı alarak X86 bilgisayara kurabilirsiniz.

MikroTik Donanım Modelleri;

Ethernet Routers
  • MikroTik hEX Lite
  • MikroTik hEX PoE
  • MikroTik Power Box
  • MikroTik RB2011
  • MikroTik RB3011
  • MikroTik RB4011
  • MikroTik RB1100
  • MikroTik CCR1009
  • MikroTik CCR1016
  • MikroTik CCR1036
  • MikroTik CCR1072
Yazılım Modelleri

MikroTik x86 Level-4 Yazılım Lisansı
MikroTik x86 Level-5 Yazılım Lisansı
MikroTik x86 Level-6 Yazılım Lisansı

MikroTik hakkında daha geniş bilgi edinmek isterseniz, MikroTik Wiki

Bilge Bilişim olarak MikroTik Donanım ve Yazılım Lisansı satışı, teknik desteği konusunda yanınızdayız.